По средата на учебната година: бави се доставката на електронни устройства за учениците

NetNews

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев коментира пред БНР проблемите с доставката на електронни устройства за учениците, които не достигат и в световен мащаб заради масовото преминаване към дистанционно обучение, стана ясно, че са ни необходими 100 000 устройства.

Към днешна дата училищата са предоставили над 15 000 устройства на ученици, но имаме над 30 000, които са декларирали, че не учат заради липса на устройства. В ход е купуването на близо 100 000 устройства. 8000 вече са доставени. Забавянето е заради процедурите за обществени поръчки, най-вече заради липсата на устройства в глобален мащаб“.

Министърът на образованието каза още, че дистанционното обучение, синхронно или асинхронно, не може да замести напълно присъственото обучение, но заради мерките и повишената заболеваемост сред учители и особено директори на училища се налага засега да се работи по този начин.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Проф. Минеков: Защо Борисов спи с пистолет до главата? Няма ли доверие на НСО?

''Цветни метали реагират много ясно на рентген. Много лесно се проверява пътят на това злато, а зад тези пари има банка''. Това заяви проф. Велислав Минеков при участието си в предаването ''ЕвроДикоф'', което се излъчва по ТВ Евроком. С него бяха и другите двама представители на ''Отровното трио'' – адв. […]