ПП-ДБ отново се сблъскаха с ГЕРБ-СДС, този път по повод избора на подуправител на НЗОК

NetNews

„Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) не подкрепя проф. Момчил Мавров за подуправител на НЗОК. Това заявиха съпредседателите на парламентарната група на ПП-ДБ Кирил Петков и Христо Иванов пред журналисти, съобщи БТА. Те се позоваха на доклад на ДАНС, който съдържа съмнения за лобизъм за частни болници от страна на кандидата. Те изразиха опасения за здравето на пациентите и финансирането на болниците.

Петков и Иванов обясниха, че са уведомили ГЕРБ и ДПС за своето решение преди две седмици, но тези партии са включили точката в дневния ред с помощта на „Възраждане“. Двамата политици предположиха, че „Възраждане“ ще се въздържат от гласуването, за да дадат зелена светлина на Мавров. Според тях тяхната парламентарна група ще гласува против и ако кандидатурата на Мавров бъде гласувана с гласовете на ГЕРБ -СДС и „Възраждане“ това ще има политически последици.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Кървав атентат и паника в Йерусалим! Най-малко двама убити и осем ранени

Най-малко двама души бяха убити, а осем ранени днес при стрелба по време на час пик в Йерусалим, съобщи израелската служба за спешна медицинска помощ „Маген Давид адом“, цитирана от Ройтерс, пише БТА. „Двама терористи, пристигнали въоръжени на място с превозно средство, са стреляли по мирни жители на автобусна спирка. […]