ПП „Свобода” за първи път на парламентарни избори и в Ямбол

NetNews

Сред първите регистрирани за участие листи в РИК – Ямбол е тази на ПП „Свобода”. Кандидатите са трима – Стефка Петрова Стоянова, Димитър Динков Колев и Димитър Александров Александров.

Партия „Свобода“ е основана от покойният вече народен представител Павел Чернев през 2009г. На конгрес след кончината му за председател е избран Валери Симеонов.  Това са първите парламентарни избори, в които участва самостоятелно.  Определя се като родолюбиво- консервативна партия. Тя е про президентска формация, подкрепяща Румен Радев, а нейни представители участват активно в протестите от лятото на 2020 г.

Според председателя Валери Симеонов тяхната позиция е на „твърда опозиция на ГЕРБ и присъдружните им партии“. „За нас е важно да покажем, че има и чисти партии без външни финансирания“, твърди Симеонов, подчертавайки, че „Свобода“ се финансира само с лични средства от дарения на членовете на партията. По думите му „листите ни са отворени изцяло за граждански лица, а за предстоящия вот акцент в кампанията ще е темата за суверенитета на България.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Три групи деца завършиха обучението си в Училищната Телерик Академия в Ямбол

Приключи учебната година за трите групи деца, обучаващи се в Училищна Телерик Академия в Общински детски комплекс – Ямбол. Въпреки затрудненията, породени от извънредната пандемична обстановка, занятията се провеждаха онлайн и преподавателите успяха да задържат интереса на децата. На среща в детския комплекс бяха връчени сертификати на спонсорите на инициативата […]