ПП: Хора с добри идеи и чисто минало са добре дошли

NetNews
Обединението на няколко формации ли ще сложи край на политическата криза? Ясно ли е вече ще видим ли коалиция между „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“.

„Текат преговори, те вървят в позитивна и успешна посока. В следващите часове и дни това ще бъде обявено официално, когато бъде скрепено със съответните документи. Ако разсъждаваме само математически, ние няма да постигнем успех. Сами се убедихме, че фрагментацията не води до нищо градивно. Трябва да покажем на обществото различен подход – да спрем да се делим“, заяви депутатът от „Продължаваме промяната“ доц. Антон Тонев в студиото на „България сутрин“.

Той подчерта, че няма да е достатъчно чисто механичното и математическо събиране на гласове, а вместо това трябва да покажат ново лице и да привлекат ново одобрение.

Доц. Тонев напомни, че логото на партията им представлява отворена врата и в този ред на мисли са готови да преговарят с още политически формации. „Хора с добри идеи и чисто минало са добре дошли на разговори. Готови сме да поемем отговорността за осъществяване на техните каузи“, отбеляза гостът на Bulgaria ON AIR.

„Оказа се, че много депутати са влезли в този парламент само да подобрят условията за себе си и да се ходи на избори. Това НС не реализира целия потенциал от идеи. Изисква се време, затова и мандатите са 4-годишни. В този парламент всяко редовно правителство щеше да бъде заложник, а всеки премиер щеше да се старае да не пресече някоя от „червените линии“. Да имаме редовно правителство в такъв парламент е нож с две остриета“, каза още доц. Тонев.

Председателят на Комисията по здравеопазване в парламента коментира и идеята за поскъпване на таксата за преглед при личния лекар.

„Таксата е замразена на ниво 2014 г. Не подкрепяме конкретна цифра и шоково увеличение. Подкрепяме план за плавно увеличение във времето – на няколко стъпки веднъж годишно. Всички други цени са се променили. Съсловието алармира какви сериозни проблеми има. Всички анализи показват, че имаме обърната пирамида. Имаме твърде много болници и болнични легла. Извънболничната помощ трябва да бъде по-добре финансирана“, обясни доц. Тонев.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Костадинов: Приветстваме, че ще имаме възможност за пети поправителен изпит

Снимка: архив, БГНЕС Днес това Народно събрание (НС) приключва краткия си живот и в това няма нищо лошо, защото когато се разпусне, съдбата на България отново зависи само и единствено от българския народ. Това коментира лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов в декларация от парламентарната трибуна. Още по темата 2 фев […]