Празник в Керека – село на четири века

NetNews

Дряновското село Керека, което е на повече от 4 века, отбелязва днес и утре своя традиционен празник. Той бе открит от кметския наместник Йордан Дойнов и кмета на Община Дряново Трифон Панчев. Поднесени бяха цветя пред най-стария паметник на Кирил и Методий в България. открит през 1885 г. по случай 1 000 години от смъртта на Методий.

Празникът продължава и утре с традиционния велотур за купата на село Керека 2022. Очаква се силен интерес, коментират организаторите и повече от 50-те участника. Маршрутът е Керека – Пушево- Шемшево – Керека, обща дължина 24,5 км.

Миналата година участие са взели 55 колоездача. Ще има и старт за най-малките колоездачи до 14 години, разказват организаторите.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Рекорд при отпунатите кредити за жилища у нас

Инфлацията все още не влияе върху харчовете на голяма част от домакинствата, твърдят експерти във финансовия сектор. Същевременно заради рекордните стойности на жилищното кредитиране, финансисти предупреждават за рисковете при теглене на кредити в условията на растящите цени. Само за първото тримесечие на годината отпуснатите нови жилищни кредити са на рекордната […]