Предварителни данни: Николай Димитров запазва поста си на кмет на Несебър

NetNews

С 5% преднина по данни на паралелното преброяване 5-и мандат като кмет на Несебър печели издигнатия от инициативен комитет кандидат Николай Димитров. Въпреки подкрепата на 7 партии и коалиции, сред които ГЕРБ – СДС и ПП-ДБ, кандидатът на „Български съюз за директна демокрация“ и собственик на верига от големи магазини Иван Дашев не успя да събере достатъчно гласове, съобщи БНР.

При избирателна активност с 10 на сто по-ниска на първия тур на изборите, жителите на община Несебър преизбраха досегашния кмет Николай Димитров.

В следобедните часове в социалните мрежи във всички шофьорски групи на Несебър бяха показани луксозни автомобили с запомнящи се номера и татуирани силни мъже, които обикалят Равда, Несебър и малките населени места.

Малко преди 15.00 часа пък бяха задържани 2-ма мъже от региона за купуване на гласове в несебърското село Оризаре. В ОИК няма постъпили жалби за нарушения, но два часа преди края на изборния ден избирателната активност рязко е нараснала, защото да 16.30ч тя беше 39 на 100.

В другата община в Бургаска област, където се проведе балотаж- Средец, има смяна на властта и след 4 мандата като кмет издигнат от ГЕРБ Иван Жабов губи срещу опонента си от БЗНС „Александър Стамболийски“- Иван Кичев.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Политически анализатор: Григорова е комунистически тип ляв кандидат, който пробуди някакви емоции

Любопитно ще е да видим колко хора са гласували на машина и колко на хартия на втория тур. От тук тръгна големият политически дебат, който до голяма степен предреши резултатите. Това каза в студиото на Euronews Bulgaria социологът Марчела Абрашева. В крайна сметка трябва да гледаме официалните резултати от ЦИК, […]