Предлагат АПИ да дава информация на горските за камионите с дърва

NetNews

Камерите за видеонаблюдение на Пътната агенция да подават информация на горските служби за превозните средства с дървесина като превантивна мярка срещу измами с добива и доставката на дървен материал. С това предложение излезе Областният съвет за развитие във Велико Търново, уточни БНР.

Комисията по охрана на горите, рибата и дивеча към Областния съвет за развитие във Велико Търново коментира предложението на Държавното горско стопанство „Буйновци“ за междуведомствен обмен на информация от стационарните камери по републиканските пътища за предотвратяване на нарушенията с търговията на дървесина.

„Все по-често проверките на МВР и на Регионалната дирекция по горите установяват, че с един и същ превозен билет дадено превозно средство прави по няколко курса за извозване на дървесина“, коментира заместник областният управител Огнян Стоянов.

Дневно на територията на област Велико Търново преминават средно около 40 автомобила с дървесина. Годишно за незаконна сеч се правят около 700 акта и се образуват 200 досъдебни производства.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Хулуси Акар:Първата фаза на новата турска операция в Ирак е успешно завършена

Турският министър на отбраната Хулуси Акар очаква с приключването на новата операция на Турция в Ирак граничната линия между двете страни да бъде „заключена“ и да бъде предотвратен достъпът на терористите до района на границата, предаде турската телевизия ТРТ Хабер. Министърът е посетил вчера нулевата точка на границата с Ирак, […]