Предлагат елхи на колосални цени

NetNews

Изкуствени елхи за близо 800 лева за брой се предлагат на софийските пазари и клиенти за тях има, показа проверка на "По света и у нас".

Започналите в началото на декември проверки за нелегални елхи по пазарите продължават. Глобата е до 5000 лв.

Естествените коледни елхи по пазарите в столицата са на цена между 30 и 120 лв. Инспекторите от Агенцията по горите проверяваха дали дръвчетата имат превозен билет, както жълта или бяла пластмасова пластина със сериен номер – знак, че са законно отсечени.

"Тази година са значително по-малко нарушителите. Миналата година са установени 350 незаконни елхи. А тази година са само единични бройки", каза за БНТ инж. Росен Райчев, директор на Дирекция в Изпълнителна агенция по горите.

Дръвчетата, които се предлагат са бор, смърч и ела. Най-издръжливи са борът и елата.

"Търговията преди празниците върви добре, защото има пандемия, никой не пътува за чужбина. Хората ще прекарат празниците по домовете си и всеки купува за да има по едно коледно дръвче", каза Георги Атанасов, производител и търговец на елхи.

Оказва се, че и изкуствените елхи са доста търсени.

В столицата цветарски магазини ги предлагат от 400 до близо 800 лева за брой. Търговците обясняват цените, че това са елхи с най-висок европейски стандарт.

Всяка от коледните елхи, с цена близка до средномесечната заплата у нас, е произведена от водещи фирми в бранша, състои се от части, побира се в кутия и може да изчака следващата Нова година.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Съдът се произнесе за Нинова и новия Национален съвет, вижте какво е решението

Софийски градски съд вписа Корнелия Нинова за председател на БСП и на новоизбрания Национален съвет на партията, съобщиха от левицата. Решението е от 21 декември 2020 г., а съдът е заседавал само един път. "В продължение на един месец в публичното пространство се разпространяваше фалшивата новина, че Софийски градски съд […]