Предлагат на безработните пилоти да карат …

NetNews

Пилотите на самолети в Швейцария, които в резултат на пандемията ок коронавируса са без работа, могат да се преквалифицират и да карат влакове. В момента швейцарската железопътна компания и авиокомпанията Edelweiss водят преговори по създаването на програма за преквалификация.

Оказва се, че във време, когато хиляди самолети са паркирани на земята в цял свят заради ограниченията в туристическите и бизнес пътувания, швейцарската железница трябва да се справи с обратния проблем – отмяна на влакове, поради липса на машинисти. Железопътната компания Chemins de fer fédéraux suisses (SBB/CFF) и Rhetische Bahn (RhB) съобщават, че дневно не им стигат по около 30 машиниста.

Обучението на машинисти продължава между 14 и 16 месеца. Швейцарският профсъюз Aeropers, който представлява около 1300 пилота, приветства идеята.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Доц. Чорбанов: Ефективността на ваксините е под въпрос

Към ваксините срещу COVID-19 трябва да се подхожда рационално, а не емоционално. Това заяви в „Лице в лице“ по бТВ имунологът от БАН доц. Андрей Чорбанов. Той посочи, че разпространението на COVID-19 ще бъде ограничено и по естествен път, но с имунизации този процес ще бъде по-бърз. „При огромен процент […]