Председателят на СДС: Няма да се коалираме с леви партии, имаме споразумение с ГЕРБ

NetNews

Съюзът на демократичните сили (СДС) категорично отхвърли възможността, за да се коалира в бъдещото Народно събрание с която и да било от „левите“ партии. Това обяви категорично лидерът на партията – Румен Христов, в предаването "Офанзива" по телевизия "Канал 3".

СДС е създаден, като демократична формация, за да промени България и го стори. Няма как да се срещаме с леви формации, каквито са тези на Мая Манолова, "Отровното трио", Слави Трифонов и т. н. Имаме принципно споразумение с ГЕРБ, което ще касае отношенията вътре в коалицията. Ние няма да поискаме от ГЕРБ повече от това, което искаме да допринесем. Преброили сме се и знаем какви са възможностите ни. Вероятно ще искаме във всяка една листа да имаме поне по един представител“, каза Христов.

Лидерът на СДС заяви също така, че правителство без участието на ГЕРБ или БСП ще бъде невъзможно, защото общо двете партии се очаква да съберат най-малко 165 мандата, което оставя само 75 места в Парламента, които да бъдат разделени между всички останали, които евентуално биха преминали минималния праг от 4% доверие в обществото.

Предполагам, че отново ще успеем да акумулираме около 80-100 хил. гласа. Това са около 8-9 мандата, които може да получи СДС на предстоящите избори, каза още Румен Христов за приноса, който би могла партията му да гарантира, ако се коалира с ГЕРБ.

Изискванията му на този етап ще бъдат за включване на поне един представител на СДС във всяка една избирателна секция, за да може дяснонастроените избиратели да имат възможност да посочат мажоритарно онези хора, които биха представлявали най-добре техните изисквания към държавната власт. Христов не разкри, дали проявява амбиции към министерски постове на този етап.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Андрей Райчев: С инстинкт на политическо животно Борисов се върна в диалога

Наближава краят на историята с пандемията, хепиендът се казва ваксина. Така смята социологът Андрей Райчев, който бе гост на предаването „Политически НЕкоректно“ по БНР. Райчев припомни, че през пролетта е прогнозирал, че всичко ще свърши като с радиопиесата на режисьора Орсън Уелс през 1938 година. "Така ще свърши и тази […]