Представят новия бюджет на София след Нова година

NetNews

Бюджетът на София за 2021-ва ще бъде представен в първите дни на новата година, съобщи кметът Йорданка Фандъкова, цитирана от БНР.

“Не предвиждаме, не увеличаваме местните данъци, основни такси. Правим всичко възможно да привлечем допълнително и външен ресурс. Амбициозната програма за строителство на детски градини е почти изцяло финансирана със средства от правителството. Очакванията ни са, първият участък от метрото да можем да започнем да строим още следващата година“, каза Фандъкова.

С 3.2 млн. лв. повече е бюджетът за улично почистване през 2021 г., в сравнение с 2020 г.

Според зам.-кмета Десислава Билева това ще ни позволи да се увеличи с 24% площта на улиците и обществените места, които ще се мият през следващата година. Така общата им площ достига 95 495 дка (76 653 дка за 2020 г.).

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Омбудсманът поиска компенсации за перничани

Омбудсманът Диана Ковачева е поискала от енергийния министър Теменужка Петкова, председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране инж. Иван Иванов и изпълнителния директор на „Топлофикация Перник“ Ясен Кацаров гражданите на Перник в най-кратък срок да получат справедливи компенсации, заради честите спирания на парното и топлата вода в града. За […]