Предстои ремонт на Музея на бойната слава в Ямбол

NetNews

Подписан е договорът за безвъзмездна финансова помощ за изпълнението на проект „Ремонт на Музей на бойната слава“, съобщиха от Община Ямбол. Проектът е на обща стойност 1 656 355 лева. Той включва дейности по ремонт и модернизиране на част от сградите и на прилежащото дворно пространство, създаване на достъпна архитектурна среда и осигуряване на модерно обзавеждане и оборудване за нуждите на музея.


Музеят на бойната слава е част от закрито военно поделение, чиято обща територия е 81 декара и е единственият специализиран военен общински музей в България. Той бе създаден през 2013 г. от община Ямбол, след като тогавашният кмет Георги Славов успя да издейства от Министерство на отбраната част от терена, както и десетки единици уникална немска бронетанкова техника, стояща в основата на музейната експозиция. От 2017 г. Музеят на бойната слава е включен в списъка на 100-те Национални туристически обекта.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Цветозар Томов разбули мистерията с куфарчета в МВР

Избори на 11 юли ще има, гарантирам това. Това каза пред Дарик говорителят на ЦИК Цветозар Томов. „Между 9 000 и 9 500 са секциите от общо около 12 000, в които ще се гласува машинно. На последните избори бяха малко под 9 400 секциите, в които трябваше да се […]