Пред „Пирогов“ – опашки за бустерна доза

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Пред "Пирогов" - опашки за бустерна доза

Снимка: БГНЕС

Във ваксионационния пункт на „Пирогов“ чакат предимно хора, дошли да си поставят бустерна доза, предаде  БГНЕС.

Още по темата

15 яну 2022 07:30

270

14 яну 2022 22:30

287

13 яну 2022 09:13

52

В събота своя ред пред пункта на „Пирогов“ чакаха няколко души. Сред тях бе и Първолетка Пламенова. „Дойдох да ваксинирам сина ми. Аз съм с трета бустерна доза от вчера. Искам да предпазя децата си. Синът ми не е ваксиниран, за първи път ще му е. Той е на 11 години, смятам да му сложа Pfizer. Личният лекар ми препоръча именно тази ваксина, затова считам, че е най-добрата“, каза тя.

Паулина Наумова от своя страна обясни, че е направила информиран избор и е решила да си сложи бустерна доза на Pfizer.

„Идвам да си сложа бустерна доза. От началото на пандемията аз съм „за“ ваксините абсолютно. Дойде време да си сложа и третата доза. Смятам да си сложа Pfizer, преди това бях с Astra Zeneca. Много съм чела и съм се интересувала за ваксините, поради тази причина реших да си сложа именно Pfizer. Не съм се съветвала с никого“, сподели още тя.

Илиян беше на опашката с брат си, защото във ВМА не ваксинират деца.

„Дойдохме да се ваксинираме с брат ми, за да предпазим цялото семейството. С брат ми сме тук, защото във ВМА не ваксинират малки деца. Ще си сложа трета бустерна доза, но нямам някакви предпочитания каква да бъде точно. Предишните ми две дози бяха на Pfizer, но аз не съм избирал, майка ми реши вместо мен“, уточни той.

6863 са новозаразените с COVID-19 за денонощието. Това е със 171 души по-малко спрямо вчера, сочат данните на Единния информационен портал.

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

БЛС: Омикрон протича по-леко, но вече има недостиг на лекари

Расте броят на новозаразени с коронавирус в страната. От голямо значение е до какъв процент е ваксинираното население, тъй като Омикрон протича по-леко, но данните са от страни, в които има много ваксинирани. Още по темата 15 яну 2022 07:45 169 15 яну 2022 07:30 270 14 яну 2022 22:30 […]