Президентът Байдън обявява до часове новата стратегия срещу COVID-19

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Очаква се съвещателното тяло на училищната система на Лос Анджелис да гласува изискване за ваксиниране срещу Covid-19 сред учениците на 12 или повече години с цел да се запази присъственото провеждане на учебната година. Гласуването е на фона на покачване случаите на Covid-19 сред децата в Съединените щати.

Нагласите са вотът, планиран за днес следобед местно време, да бъде в полза на мярката, в която са предвидени и изключения. Ако това стане, общината на Лос Анджелис ще е първата в страната с такова изискване.

Междувременно американският президент Джо Байдън ще изложи нов план за справяне с Covid-19 в ситуация на тревожна тенденция на увеличаване на случаите в САЩ. Според Белия дом Байдън ще говори за справяне с делта варианта на вируса и за начини за покачване броя на ваксиниралите се.

Официално подробности липсват, но според източници на Си Би Ес във фокуса на речта на президента ще са десетките милиони, които все още са без ваксина срещу Covid-19. Не се изключва обявяване на нови изисквания за ваксиниране.

Според програмата, разпространена от Белия дом, Байдън ще представи плана си в полунощ българско време.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

От заведенията продължават с протестите в цялата страна

Основната цел на протестите е да се позволи на заведенията да работя и да не биват налагани всеки път ограничения само върху тях, посочи в предаването "Лице в лице" по бТВ Емил Коларов – председател на Сдружението на заведенията. Ако това не може да се случи, от бранша настояват да […]