Президентът награди културни дейци с Почетния знак

NetNews

Доайенът на българското цирково изкуство Александър Балкански, ученият доц. Въто Христов и народната певица Мария Колева получиха Почетния знак на президента. При връчването на отличията Румен Радев подчерта, че страната ни трябва да цени завоеванията на българската наука и изкуство.

В продължение на десетилетия тези наши сънародници доказваха и продължават да демонстрират високи професионални постижения, посветени на напредъка на цялата нация. Впечатляващите професионални постижения на тези българи имат обединяващо значение.

Цитиран от БНР, Александър Балкански, който е основател на легендарната акробатична трупа „Балкански“, посочи.

„Лично аз съм посветил своя живот на цирка и ще направя всичко възможно, така както преди 3 десетилетия българският цирк беше на световно ниво, така да бъде и за в бъдеще“.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Фенове на "Сам вкъщи" разкриха защо Кевин е забравен у дома

Преди цели 30 години малкият Кевин Маккалистър остана самичък у дома на Коледа в превърналия се в празнична класика филм "Сам вкъщи" (1990). Сега фенове на култовия филм смятат, че са открили истинската причина близките на малчугана да заминат и да го забравят, пише в. "Дейли стар", цитиран от Нова […]