Президентът ще посети Видин

NetNews

Държавният глава Румен Радев ще посети Видин утре, 4 септември, съобщиха от прессекретариата на президентската институция, предаде dariknews.bg.

От 12.30 часа президентът ще се срещне с децата и младежите, които ще се включат в „Президентския тест“, част от инициативата „Спортувай с президента“ за насърчаване на активния и здравословен начин на живот. Спортното събитие ще се проведе на стадион „Георги Бенковски“.

По-късно през деня президентът Румен Радев ще участва в откриването на реставрираната като Културен център „Жул Паскин“ синагога във Видин.

Събитието е част от Националната програма за отбелязване на 80-годишнината от спасяването на българските евреи по време на Втората световна война, която е под патронажа на държавния глава. Президентът ще бъде придружаван от съпругата си Десислава Радева.

В рамките на посещението си Румен Радев ще проведе среща с кмета на община Видин д-р Цветан Ценков

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Български военен контингент с техника ще премине през граничния пункт "Гюешево"

Български военен контингент с техника ще премине през граничния пункт „Гюешево“, предаде БНР. Военните ще се включат в операцията на стабилизиращите сили на НАТО в Косово, съобщават от Министерството на отбраната. От пункт „Гюешево“ към граничния пункт „Капитан Андреево“ ще преминават турски военни и техника. Контингентът се завръща след участие […]