Премиерът: Енергийни помощи за бизнеса и през май

NetNews

През май ще продължат енергийните помощи за бизнеса. Това обяви Кирил Петков на извънреден брифинг в МС.

Този следобед Петков проведе последователни срещи с транспортния бранш и с работодателски организации заради цените на газа и тока.

Българското правителство работи много силно, за да може да имаме ясни доставки на газ, на цени, които да не са различни от алтернативата „Газпром“. Обсъдихме различни варианти, така че да сме готови и да има предвидимост за българския бизнес, обясни Кирил Петков. Проведен е конструктивен разговор, с идеята че през май месец енергийните помощи за бизнеса ще продължат, допълни той.

„Оценяваме рисковете, които войната може да донесе не само на България, а на цяла Европа“, обясни министър-председателят.

Преди седмица транспортни фирми излязоха на протест заради високите цени на горивата и разширяването на ТОЛ системата. Сред обсъдените теми днес са били цените на горивата и антикризисните мерки на правителството, както и разширяването на обхвата на толсистемата. След това Кирил Петков, заедно с вицепремиерите Асен Василев и Корнелия Нинова, разговаряха и с работодателски организации заради цените на газа и тока.

След спирането на руския газ за България лидерите на бизнес организациите поискаха възобновяване на преговорите с „Газпром“, замразяване цените на газа и схема за компенсация заради тока.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Руската армия симулира нападения с атомни оръжия от Калининград

От Москва съобщават, че в Калининград руската армия е симулирала атака с ядрени ракети. В рамките на военно упражнение около сто войници са симулирали „електронния старт“ на балистичните ракетни системи с атомни оръжия от тип „Искандер“, обяви руското министерство на отбраната. Военните части са упражнявали нападения над военни цели на […]