Премиерът: Надеждата ще бъде нашето най-мощно оръжие в борбата с омразата

NetNews

Премиерът Бойко Борисов отбеляза с публикация във Facebook годишнината от спасяването на българските евреи.

"10-ти март е датата, на която България оставя ярка следа в световната история. През 1943 г. нашият народ, Българската православна църква и представители на институциите – в лицето на подпредседателя на Народното събрание Димитър Пешев, дават ясно да се разбере, че достойнството на човешкия живот е най-висша и неизменна ценност. Идеал, на основата на който е изградена и съвременна Европа – обединена и непреклонна в действията си за защита на човешките права", споделя той.

"Спасението на 48 000 наши братя и сестри евреи от ужаса на Холокоста е най-категоричната демонстрация, че дори във времето на най-голямата печал и ужас за човечеството, надеждата и стремежът към добро винаги ще надделеят над ненавистта и разрухата. В дните на изпитания, пред каквито е изправен и днес светът, това е универсален урок по хуманност, който, вярвам, ще ни направи по-силни и ще бъде нашето най-мощно оръжие в борбата с омразата", написа още Борисов в социалната мрежа.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

16 кандидати за Парламента бяха заличени

Централната избирателна комисия заличи регистрацията на кандидати за народни представители, съобщи БНР. Установено е, че към датата на изборите – 4-ти април, 9 от кандидатите няма да имат навършена изискваната възраст от 21 години. За други 7 е установено, че притежават и друго гражданство освен българско. ЦИК също така определи […]