Премиерът на Словакия поиска от Украйна да капитулира

NetNews

Проруският премиер на Словакия Роберт Фицо каза, че Киев трябва да отстъпи територия, за да сложи край на войната на Русия срещу Украйна. Според него това е единственият начин да се сложи край на войната.

„Трябва да има някакъв вид компромис. Какво очакват, че руснаците ще напуснат Крим, Донбас и Луганск? Това е нереалистично“, каза Фицо пред словашката обществена телевизия RTVS, предаде агенция УНИАН.

По време на интервю в навечерието на планирана среща с украинския премиер Денис Шмигал, Фицо повтори позицията си против кандидатурата на Украйна да се присъедини към НАТО. Той каза, че ще наложи вето на решението.

Роберт Фицо смята, че влизането на Украйна в НАТО ще е „основа за започването на Трета световна война“. Словашкият политик каза още, че „Украйна не е независима и суверенна държава“, а също така повтори тезата на Кремъл, че страната се контролира от САЩ. „Ще потвърдя, че (Киев) няма да получи никакви оръжия от словашкото правителство“, каза Фицо, обвинявайки Украйна, че е „една от най-корумпираните нации в света“.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Фараона не се явил на делото „Моя страна“, защото бил много ангажиран

Изпълнителят на чалга варианта на „Моя страна, моя България“ обясни защо не се е явил в съда на 16 януари, когато бе даден старт на съдебната битка за авторско право. Синът на легендарния изпълнител Емил Димитров заведе иск за 5000 лв. и поиска да се забрани изцяло изпълнението на кавър […]