Премиерът на Украйна призова за още военна помощ срещу руските атаки

NetNews

Премиерът на Украйна призова на страната му да бъдат предоставени ракетни батареи „Пейтриът“ и други високотехнологични системи за противовъздушна отбрана, за да може тя да противодейства на руските атаки, предаде Асошиейтед прес.

Денис Шмигал заяви за френската телевизия Ел Се И, че Русия иска да удави Европа в нова вълна украински бежанци и затова взема под прицел украинската инфраструктура на фона на мразовитото зимно време.

Шмигал каза, че Украйна се нуждае и от нови доставки на артилерийски снаряди и модерни танкове. Интервюто му за френската телевизия беше излъчено снощи преди предстоящите тази седмица срещи в Париж, на които ще бъде събрана и координирана още помощ за Украйна. Повечето от 1000 руски атаки срещу украинската инфраструктурата от октомври целят „да предизвикат още една вълна от миграция към Европа“, настоя Шмигал.

Украинският премиер отново повтори предишни украински призиви, че страната му се нуждае от ракети земя-въздух „Пейтриът“, за да се защити от последващи атаки. „Пейтриът“ е високотехнологична система, която засега западните съюзници не са предоставили на Украйна, отбелязва АП. Шмигал поиска и допълнителни бройки от германските и френските системи за ПВО, които тези страни вече предоставиха на Украйна. По негови думи Украйна се нуждае от големи количества снаряди, за да отговаря на руската артилерия. Русия изстрелва от 50 000 до 70 000 снаряда на ден по украински цели и „ние се нуждаем от поне една трета от това количество всеки ден“, добави той.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Николай Габровски: Избирах министрите с прост научен метод

Лично съм звънял на кандидатите за министри, но се възползвах и от съветите на хора с различни политически убеждения. Само експертно правителство може да изведе България от кризата през идващите тежки 8-10 месеца. това каза пред bTV кандидат-премиерът Габровски. „Освен лекар, който е известен в областта на медицината, аз съм […]