Премиерът: Никой от родителите ни не трябва да живее под линията на бедност

NetNews

Ще направим всичко възможно предприемачите да се чувстват свободни, да създават добавена стойност, да изнасят, да бъдат лидери не само в България, а и на международните пазари“.

Това заяви министър-председателят Кирил Петков в изказването си при откриването на форума „Powers Summit – колективна интелигентност за устойчиво развитие“.

„Оттук нататък държавата има само тази роля – да помага на младите хора, на бизнеса и да не прави грешки, когато реализира своята социална политика“, каза премиерът.

Той посочи, че трябва да започнем да преподаваме умения, които досега не са преподавани – как се работи в отбор, как се прави презентация, как се прави аналитика. Това ще са уменията на бъдещето и те трябва да се изграждат в първокласниците днес, ако искаме да имаме адекватни работници, бизнес лидери, иноватори и учени.

Премиерът постави акцент и върху нуждата от обезпечаване на грижите за възрастните хора. „Нито един от нашите майки и бащи не трябва да бъде под линията на бедност“, категоричен беше Кирил Петков. Той увери, че занапред властта не само ще чува проблемите на българските граждани, но и ще бъде в непрекъснат диалог с тях.

„Нашата единствена роля е всички ние да сме успешни. А за да сме успешни, вие трябва да може да работите добре, да правите иновативни продукти, да ангажирате младите студенти и учени и да покажем, че България може да бъде лидер в повечето сектори и иновациите“, отбеляза Кирил Петков в изказването си пред представители на бизнеса и гражданския сектор.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

В РСМ недоумяват как Павел Вълнев и депутат от ПП стават стратегически инвеститори в страната

ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото. Бившата дясна ръка на Цветан Цветанов в „Републиканци за България“ Павел Вълнев и брата на депутата от „Продължаваме промяната“ Владимир Табутов – Боян стават стратегически инвеститори в РС Македония, пишат в свое разследване северномакедонски журналисти от КОД. На […]