Премиерът Петков: България очаква да получи своята Пътна карта за присъединяване към ОИСР

NetNews
България очаква да получи своята Пътна карта за присъединяване към ОИСР, за да започне активно работата по нея, заяви министър-председателят Кирил Петков в рамките на срещата си в Делфи с генералния секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие Матиас Корман.

Премиерът изрази надежда да има позитивен напредък по темата още в рамките на следващите няколко месеца. Петков изтъкна, че България цени високо взетото през януари решение на ОИСР да стартира разговори с нашата страна за присъединяване и специално благодари на Матиас Корман за активната му и последователна позиция в полза на това решение.

Организацията за икономическо сътрудничество и развитие e одобрила във вторник план за започване на преговори с България за членство. И…

Премиерът покани генералния секретар на ОИСР да посети България в най-скоро време и в повече детайли да бъдат обсъдени следващите стъпки, които страната ни предстои да направи по пътя си към членство в организацията. Петков посочи, че задълбочаването на сътрудничеството на България с ОИСР е от съществена полза както за провеждането на редица ключови реформи в нашата страна, така и за укрепването на регионалния и глобалния обхват на самата организация.

Министър-председателят посочи, че страната ни споделя ценностите на ОИСР и подкрепя тяхното популяризиране, а в настоящия момент е по-важно от всякога да има общност от страни, обединени от такива споделени ценности.

Още от ПОЛИТИКА:

Борисов в ролята на комедиант: Тия са големи актьори, ама и аз не съм лош

Никола Минчев категоричен: Коалицията няма да се разпадне, въпреки всички търкания

Радев разкритикува Митрофанова и отговори за оставката на шефа на НСО

Митева: Премиерът Петков предложи пост на Каримански, за да се откаже от БНБ

Анализатори: „Демократична България“ са пред напускане на управляващата коалиция

Даниел Митов: Планът за възстановяване и устойчивост е лоша редакция на нашия план

Андрей Гюров: Управителят на БНБ трябва да изчисти проблеми, за които банката е много пасивна

Даниел Лорер: Одобряването на Плана за възстановяване е истински голямата новина

Тошко Йорданов: МРРБ е разменна монета да оттеглим кандидатурата на Каримански

Битката за БНБ – първата голяма пробойна в коалицията (ОБЗОР)

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Френската полиция неутрализира бомба в катедрала

Снимка: БГНЕС Френската полиция евакуира тулузката катедрала Сен Етиен, след като мъж, влязъл по време на сутрешната служба, оставил подозрителен пакет, предаде Асошиейтед прес, като цитира вътрешния министър Жералд Дарманен. Смята се, че пакетът е съдържал самоделно взривно устройство, без детонатор, което не е избухнало, се казва в изявление на […]