Премиерът се надява на решение с България до юли 2021 г.

NetNews

Премиерът на Република Северна Македония (РСМ) Зоран Заев се надява на решение с България през първата половина на 2021-ва година. До тогава Македония продължава по пътят към Европейския съюз в тези сфери, които не са свързани с отварянето на преговорни глави.

„Надявам се, че пред първата половина на 2021 г. в много по-спокойна обстановка и в двете страни ще успеем да намерим решение, за да продължим с формалностите включително провеждане на първата междуправителствена конференция, а о по-нататък с отваряне и затваряне на глави“, в преговорите за присъединяване към ЕС, каза той, представяйки план „Акция 21-ва“ за европейски стандарти в страната.

В плана, който цели ускоряване на процесите за приближаване на страната към Евросъюза, са включени 10 приоритета.

На първо място са прочистването на правосъдието и борбата с корупцията.

През първата половина на 2021-ва Заев обеща и да бъде направено дълго отлаганото преброяване на населението, каквото не е извършвано от 18 години и може да промени значително избирателните списъци.

Зоран Заев обеща да развива и производството на канабис за медицински цели, от което очаква приходи от 250 милиона евро, обяви се и за декриминализация на канабиса за лична употреба в малки количества.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Позволиха на Николай Банев да влезе в болница

Съдът разреши на бизнесменът Николай Банев да бъде приет в столична болница. Това се случи в рамките на провелото се днес заседание. Причината, която налага прегледа и евентуално оперативна намеса е разтежение на връзките на коленете, сподели пред “Евроком” съпругата на бизнесмена – Евгения Банева. Самото дело пък беше отложено […]