Преминахме към лятно часово време

NetNews

Точно в 03.00 часа през нощта преминахме към лятно часово време и превъртяхме часовниците с един час напред. Преминаването към лятното часово време става в последната неделя на март. Лятното часово време подсигурява възможност да спестим дневна светлина, защото се получава съвпадане на часовете от светлата част на денонощието и активните часове за работа и училище.

Смяната на времето е въведена на 1 април 1979 г. Тази промяна важи за 43 държави в Европа. Връщането към астрономическото време става в последната неделя на октомври.

През март 2019 Европейският парламент гласува за отпадането на сезонната смяна на часа. Държавите членки трябваше сами да решат дали да преминат изцяло на лятно или на зимно часово време, но заради коронавирусната пандемия това така и не се случи.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Заведенията роптаят срещу изискването неопакованите храни да вървят с информативни етикети

Собствениците на заведения възразиха срещу поредното задължение в условията на криза. От тях се изисква – от европейска директива, от втората половина на годината неопакованите храни да се предлагат задължително с етикет с информация за продуктите със срок на годност, за съставките и алергените. Заведенията и супермаркетите, които продават приготвена […]