Преследване до дупка! Русия издаде заповед за арест на близък съюзник на Алексей Навални

NetNews

Следственият комитет на Русия обяви за междудържавно издирване координатора на регионалните щабове на Алексей Навални – Леонид Волков. Той е обвинен в склоняване на непълнолетни към участие в незаконните протести в подкрепа на Навални на 23 януари.

Междудържавната заповед за арест означава, че Леонид Волков може да бъде задържан само на територията на Общността на независимите държави, в която освен Русия членуват Азербайджан, Армения, Беларус, Казахстан, Киргизия, Молдова, Таджикистан и Узбекистан.

Предполага се, че в момента Волков се намира в Германия.

В профила си в социалната си мрежа „Телеграм“ той написа, че не обръща внимание на заповедта за арест и продължава да работи. По думите му образуваното срещу него наказателното производство е очевидно абсурдно.

Законът предвижда до 3 години лишаване от свобода за престъплението, в което руските властите обвиняват Волков.

Привържениците на Алексей Навални организираха от началото на годината три протеста в негова подкрепа – на 23 и 31 януари и на 2 февруари, когато опозиционерът беше осъден ефективно на близо 3 години затвор. За новините от Москва

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Продават най-тясната къща за 1.3 млн. USD (ВИДЕО)

Аhоuѕе е името на най-тясната къща в Лондон. Широчината ѝ е едва 1.6 метра. Нестандартните ѝ форми обаче не пречат на собственика да иска за имота 1.3 млн. USD. Пететажната къща е с разгъната застроена площ е 100 кв.м. Някога тя е била магазин за шапки. Имотът е разположен в […]