Приеха лидера на “БОЕЦ“ и съпругата му в софийски болници, ситуацията им е тежка

NetNews

Лидерът на гражданско сдружение ''БОЕЦ'' – Георги Георгиев, както и неговата съпруга Мариела, са транспортирани от видинската болница в софийски болници. Това става ясно от публикация във Фейсбук страницата на гражданското сдружение.

Публикуваме без редакторска намеса написаното от ''БОЕЦ'' във Фейсбук:

Скъпи приятели, бихме искали да знаете, че упоритите ни общи усилия да накараме здравната система да заработи и да спаси два човешки живота, дадоха резултат! Георги и Мариела бяха транспортирани от Видин до София и ще бъдат приети в болници, които отговарят на техните специфични и – за жалост – много усложнени медицински нужди. Както знаете, и двамата са тежко болни от Ковид-19, като в същото време само преди десет месеца Георги стана донор на бъбрек, трансплантиран на съпругата му. Коронавирусът му причини тежка двустранна пневмония, висока температура и треска, а сатурацията на кръвта му падна днес под 73. Припомняме ви, че той е положителен за ковид повече от две седмици и рязко се влоши във вторник, когато беше приет в болницата във Видин. Мариела също е положителна повече от 2 седмици, поддържа опасно висока температура и макар да няма пневмония засега, заради лечението е намалена дозата имуносупресори, които тя приема заради трансплантирания орган. Нейното състояние също се влоши в петък и въпреки че лекарите от видинската болница опитаха да ѝ осигурят адекватно на състоянието ѝ лечение в София, не успяха да намерят място в болница и тя остана във Видин. От петък насам многобройните консултации за състоянието ѝ, включително и с френския екип, който извърши трансплантацията в Гренобъл, водят до само един извод – рискът да отхвърли бъбрека е твърде голям и тя трябва да бъде под постоянно наблюдение от трансплантолог и нефролог, докато лечението ѝ от Ковид приключи. Така стигнахме до ситуацията да поискаме помощ от всички вас и да ангажираме с живота и здравето на Георги и Мариела всичките си приятели и привърженици и дори хора, които не са нито едно от двете.

Безкрайно сме ви благодарни за съпричастността, за готовността, с която ни предлагахте помощ, контакти и съвети – това е неоценима подкрепа, която доказва, че добрите каузи винаги ще събират добрите хора с обща цел. Благодарим за всички, които ни писахте, пращахте ни телефони за връзка с главни лекари и специалисти, звъняхте от наше име, понякога и по собствена инициатива. Вие успяхте!

Всички заедно успяхме, размърдахме тромавата машина и тази вечер, по решение на екип лекари, Мариела ще бъде приета в клиника "Лозенец", а Георги – във ВМА. Вярваме, че там и за двамата ще се грижат точно онези специалисти, които трябва, и ще получат лечение, адекватно на тежкото им състояние. Ще следим как протичат терапиите и ще ви информираме за всяка промяна. Благодарим на медиците от двете болници, които изразиха готовност да ни сътрудничат и следят отблизо за състоянието на приятелите ни. Благодарим ви още веднъж, пожелаваме на Георги и Мариела бързо оздравяване, въпреки абсурдните трудности, през които минават, за да получат адекватно лечение! Напълно си даваме сметка, че всеки болен българин се сблъсква със същия ад от несигурност, хаотични действия и неинформираност, с който се сблъскахме ние в последните няколко дни. Това не може да бъде ефективно и модерно здравеопазване, каквото всички заслужаваме! БОЕЦ ще направим всичко по силите си да го променим!

Пожелаваме ви здраве!

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Илиан Илиев: Не мисля да ставам национален селекционер

Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев коментира загубата с 0:1 от Лудогорец в Разград. Той бе доволен от показаното от своите футболистите. Той отрече слуховете, че ще е новия селекционер на България. „Съжалявам ,че изпуснахме такива ситуации и не можем да очакваме да вземем нещо от Лудогорец. Играхме по […]