Природният газ ще скочи с повече от предвидените 14% от януари

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Природният газ ще скочи с повече от предвидените 14% от януари

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От януари природният газ ще поскъпне с повече от прогнозираните към момента 14 процента – това стана ясно по време на общественото обсъждане на цените в Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР).

Председателят на енергийния регулатор Иван Иванов посочи като основна причина скока на цените на европейските борси.

„В последните 20 дни цената на природния газ на европейските газови хъбове значително се повиши, т.е. би следвало да очакваме едно немалко повишение при цената на природния газ, считано от 1 януари“, каза той, цитиран от БНР.

Изпълнителният директор на „Булгаргаз“ Николай Павлов допълни, че доставките на природен газ за зимата са осигурени, а потреблението в момента е най-високото за последните десетина години.

И той, и Иван Иванов се обърнаха към управляващите с призив – да бъде намерен начин за компенсиране на топлофикациите, които след мораториума върху цените на парното ще трябва да продължат да купуват газа на по-високи цени, а да го продават на потребителите по-евтино.

 

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Край! Hyundai спря разработката на двигатели с вътрешно горене

Редица компании потвърдиха, че ще спрат да разработват двигатели с вътрешно горене в близките години, но от Hyundai изглежда направиха огромна стъпка в тази посока, като спряха разработването на нови бензинови и дизелови двигатели още тази година, след като по-рано се появиха слухове за това. Информацията за това идва от […]