Проблемите пред кабинета: Здравна, енергийна, икономическа криза

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

„Можем да си пожелаем светли дни в личен план, но светли дни за българската политика като че ли не виждам. Изминалата година беше турбулентна за българската политика с процеси, които буквално разбъркаха политическия ландшафт, с политически неустойчиви победители. Както и една коалиция, която е странна и необичайна, и с отлагани проблеми, чието решение никак няма да бъде лесно“, каза журналистът Валерия Велева в студиото на „Денят ON AIR“.

По думите ѝ пред четворната коалиция има много тежки проблеми – здравна, енергийна и икономическа криза. А идващата година ще е още по-трудна.

„Това, което ни предложи 2021 година в политически план, да бъде трамплин към едно просветляване в главите на хората, които ние избрахме да ни управляват. И да осъзнаят, че са заменяеми, никой не се венчае за властта вечно, второ – имат конкретна заръка от нас, българските граждани, какво да свършат. В известна степен има и параметри, в които да ги свършат“, коментира политологът Любомир Стефанов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той смята, че ниската избирателна активност е доказала отдръпване.

„Мантрата с 10% данък ми е една от любимите, който едва ли не бил най-ниският в Европа. България трябва да бъде инвестиционен рай не се случва, защото никой не сяда да сметне, че данъците, които плаща, далеч надхвърлят 10%. Българските граждани заслужават нещо повече, тъй като управление, подчинено на принципа „Дайте да управляваме ние, за да не са те“ – ми се струва все по-несъстоятелно“, допълни Стефанов.

И подчерта, че негласуващото мнозинство е станало много по-бдително.

Вижте целия разговор във видеото.

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Керемедчиев: Изпращаме година с невиждана конфронтация

В световен мащаб изминаващата 2021 година беше белязана от конфликти. „През 2021 година все по-често се използваха думите „война“ и „военни действия“. Отдавна не е имало толкова голяма концентрация на конфликти. Самото дрънкане на оръжия и говорене за война бяха в основата на много международни политики. Изпращаме година с невиждана […]