Проблем и в Сливен: Машина за гласуване пуска празни листи

NetNews

Проблем и в Сливен: Машина за гласуване пуска празни листи

Снимка: БГНЕС

В сливенското село Градец не могат да пуснат машината за гласуване. Председателят на секцията отказва коментар. Друг член от комисията обаче обясни, че след рестартирането на устройството, то все пак е тръгнало. Това обаче е отнело около 10 мин.

„Поставих картата за избиране. Натиснах съответните бутони. Чух звук, че съм гласувал, но не излезе бюлетина, а празен бял лист“, обясни гласоподавателят.

Наложи се устройството да бъде отворено, предаде bTV.

Гласувалият човек няма право да изрази своя вот втори път, защото вече е гласувал с машината, въпреки че бюлетината е била празна.

Над 4000 избиратели ще гласуват в четири секции в село Градец. Голяма част от населението са неграмотни, а  миналите избори отбелязаха рекордно ниска активност, която тук обясниха с машинния вот.

В същото време, полицията откри списъци с имена и задържа няколко души за купуване на гласове. Днес там също се очаква засилено полицейско присъствие.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Мирчев: Гласувах за една различна България

Снимка: Facebook Гласувах за една различна България с модерна армия, България, член на Шенген и най-после с реформирана прокуратура. Тази България за съжаление е мечта, но тази България не е утопия, тя е постижима. Затова излезте днес и гласувайте, гласувайте машинно, рано и всички днес ще променим страната си. Това […]