Проверяват възможностите за пускане на самолетна линия София-Скопие

NetNews
Проверяват възможностите за пускане на самолетна линия София-Скопие

Снимка: БГНЕС

Премиерът иска да проверим какви са възможностите за пускане на самолетна линия от София до Скопие, което ще бъде проява на добра воля и облекчаване на възможностите за посещение между двете държави. Това заяви министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев по време на изслушването му в ресорната парламентарна комисия. „Имаме интензивна подготовка и сме в преговори с различни самолетни компании, които биха изявили интерес“, подчерта той.

Събев посочи още, че той също ще бъде част от правителствената делегация, водена от премиера Кирил Петков, чието посещение в Скопие се подготвя. Тогава ще бъде обсъден и напредъкът по изграждането на жп връзката между двете държава, допълни министърът, цитиран от БТА.

Пред депутатите от комисията Събев коментира, че се работи и по подготовката за среща между правителствени делегации на България и Румъния, която да бъде реализирана на ниво министри на транспорта. На нея двете страни се очаква да обсъдят възможностите за изграждане на по-добра транспорта свързаност помежду си.

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Откриха отлично запазено бебе в бременна мумия на 2000 години (СНИМКИ)

В утробата на древноегипетска мумия е открит напълно мумифициран плод. Откритието бе направено през май 2021 година. Нероденото бебе, което е било в последните седмици от развитието си, е запазено в отлично състояние, въпреки че жената е починала преди повече от две хилядолетия, пише Блиц. Специалистите сега дадоха подробности за […]