Продават зловещата къща, вдъхновила хоръра „Заклинанието“ (СНИМКИ)

NetNews

Огромна къща във ферма в Роуд Айлънд, за която се твърди, че е обитавана от зли духове, се продава за колосалната сума от 1,2 милиона щатски долара. Известният имот е главното вдъхновение зад филма на ужасите "Заклинанието" от 2013 г.

Компания за недвижими имоти пусна обява, търсеща нови собственици на постройката с 14 стаи, заемаща около 290 квадратни метра върху имот от 3,5 хектара в Бърилвил. Агенцията я рекламира като "една от най-известните в САЩ къщи, обитавани от духове".

"Според легендата домът е обитаван от духа на на Батшеба Шърман, живяла в къщата в началото на деветнадесети век", изтъква агенцията.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от @fortheloveofoldhouses

Житейската история на самата Батшеба съвсем е лека. Тя е живяла в края на 19 век, началото на 20. След като дълги години тя не може да си намери съпруг, когато това най-накрая се случва, две от трите децата, с които се сдобива семейството мистериозно умират. Малко след това, докато се грижи за съседско дете, то отново издъхва при неясни обстоятелства. Местните решават, че Батшеба е вещица и слуга на Дявола, заради което тя губи всички свои приятели и познати и заживява в пълна изолация. Смъртта на Батшеба сама по себе си също е доста странна. Според сведенията от онова време тялото ѝ "се парализира сковано като камък", след което тя просто издъхва. Това допълнително подклажда слуховете на съселяните ѝ, че Сатана е дошъл да вземе слугинята си.

Това обаче съвсем не е краят на Батшеба. През 1971 г. семейство Перон – Каролин и Роджър и петте им дъщери се нанасят в къщата без да подозират какво минало крие тя. Интересното е, че призракът на нарочената за вещица жена, не бил единственият свръхестествен обитател на имота. Семейството разказва, че макар другите духове да са били дружелюбни и да не са им създавали кой знае какви проблеми, именно старата обитателка на къщата е била най-големият им кошмар. Каролин Перон разказва, че според нея Батшеба искала да заеме мястото ѝ в семейството и да отнеме съпруга ѝ Роджър.

Част от страховитите събития, с които се е сблъскало семейството, са пресъздадени в хорър лентата "Заклинанието", а в небезизвестните Ед и Лорейн Уорън отново се притичват на помощ на хората, отчаяно борещи се срещу паранормалното.

Филмът "Заклинанието" не е заснет в обитаваната от духове сграда, но кадри от нея са включени в него.

Къщата бе продадена през 2019 г. за 439 000 долара на семейство, което твърдеше, че се интересува от изследване на паранормални явления, припомня БТА. Освен това то организираше събития в нея и даваше под наем стаи за нощувка на изкушени от свръхестественото.

Предишните собственици не са се оплаквали от духове, а по-скоро от фенове на хорър продукцията, които се появявали по всяко време и навлизали в имота им без разрешение.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Транспортният министър за заседналия кораб: Престъпна безотговорност

Министърът на транспорта Христо Алексиев провери на място акцията по изтеглянето на заседналия край Камен бряг кораб "Вера Су". Престъпна безотговорност години назад във времето – така министърът коментира действията по акцията до момента. Той обясни, че в закона е ясно записано, че държавата трябва да има отговорност и ресурсна […]