Продават истински „Батмобил“ на доста солена цена

NetNews

През годините сме виждали различни реплики на „Батмобил“ да се продават по търгове и аукциони, но сега е един от редките моменти, когато на пазара се появява истински автомобил на Батман, участвал във филма. Колата всъщност е участвала в две от заглавията за супергероя – през 89-та година в Batman и през 92-ра година в Batman Returns.

Дизайнът на колата е на Джулиан Калдоу и е направена в Англия от екипа на Джон Еванс. Класическият модел се захранва от електромотори, които позволяват развиването на скорост до 48км/ч, но конкретният екземпляр не е зареждан от 90-те години на миналия век, така, че това дали той ще „запали“ е доста спорно.

Колата разполага с два волана, като единият е пред лявата седалка, докато другият, който всъщност управлява гумите се намира зад предните две седалки. „Батмобилът“ дори разполага и с огнехвъргачка, ако случайно някъде ви се наложи да я използвате. Настоящите ѝ собственици са готови да се разделят с нея за сумата от 1.5 милиона долара или около 2.82 милиона лева.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

11 милиона лева отиват за децата в 33 общини

Още 11 178 364 лева за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, градини и училища в страната, одобри правителството. Средствата са по програмата на Министерството на образованието и науката, която има за цел да подобри материалната база в образователните институции, съобщи БНТ. Финансовата подкрепа ще бъде разпределена между […]