Продават на търг две картини на Пикасо

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Две картини на Пабло Пикасо, едната от които повече от 60 години е в частна колекция и не е била предлагана за продажба, ще са сред лотовете на търг на "Кристис" в Ню Йорк през ноември, съобщи АФП.

"Клекнала жена в турски костюм (Жаклин)", оценена от аукционната къща на 20-30 милиона щатски долара, "е в частна семейна колекция от три поколения, от 1957 г., едва две години след създаването си", се посочва в съобщение на "Кристис".

Масленото платно е един от многото портрети, които Пикасо прави на втората си съпруга Жаклин. Творбата, заедно с произведения на Хуан Миро, Марк Шагал, Анри Матис, Жорж Брак и Макс Ернст, е част от частна фамилна колекция, събирана три поколения и предлагана на есенния търг в Ню Йорк от 8 до 12 ноември.

Друга картина на Пикасо с почти същото название ("Клекнала жена в турски костюм – Жаклин") бе продадена от аукционната къща на търг през 2007 г. за 30 милиона долара.

Втората творба на Пикасо, която се предлага на търга през ноември от "Кристис" за 30 милиона долара, е "Мускетар с лула" от 1968 г.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Държавен архив – Ямбол отбеляза празника си с непоказвани творби на проф. Иван Газдов

По повод 70-годишнината от създаването на Българските държавни архиви в на днес се състоя празникът на Държавен архив – Ямбол. По този повод бяха представени непоказвани до този момент рисунки и графика на проф. Иван Газдов, съхранявани в личния фонд на поета Георги Братанов. Те са подготвени за илюстрации за две от книгите на Братанов – „Молитва към човека“ и „Изтича времето“, но никога не са одобрени за печат.