Продава се музейно BMW (E46)

NetNews

През 2002 г. се състоя премиерата на купето BMW M3 във вариант E46 и в най-рядката версия Coupe Sport Leichtbau. От юни до декември 2003 година са сглобени само 1 383 екземпляра от модела. Една от най-добре запазените коли, която всички фенове на марката можеха да видят в музея на фабриката на BMW в Мюнхен, вече е на търг в аукционната къща RM Sotheby’s. И всички доста богати ценители на модела вече имат възможност да закупят отличното копие на емблематичното BMW M3 CSL.

Сребристо-сивото купе с интериор от алкантара, сглобено на 4 юли 2003 година, е един от първите серийни екземпляри на модела. Първоначално колата е правена за клиент от Япония, но в крайна сметка спортната кола се озовава в Европа.

Оборудването на купето включва сензори за паркиране, сензор за дъжд, ксенонови фарове и автоматична скоростна кутия. Двигателят е 3.2-литров редови шестцилиндров с мощност 360 конски сили и работи съвместно с трансмисия SMG-II. Твърди се, че това BMW M3 CSL е изминало само 4 698 километра и е било подложено на периодична поддръжка при оторизиран дилър през целия си живот.

Вярно, колата е дерегистрирана за времето на престоя ѝ в музея, така че ако новият собственик реши да кара колата си, ще трябва да премине технически преглед и да получи необходимите документи. Наддаването на Motorworld Munchen, един от лотовете за легендарното купе, ще се проведе в края на ноември. За кола от The Bavarian Legends Collection организаторите на търга очакват да спечелят от 30 до 50 хиляди евро.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Протест на Спешна помощ в цялата страна в 12.00 часа

Екипите за спешна медицинска помощ в цялата страна са обявили за днес протест, който са нарекли „мълчалив и оглушителен „. Днес в 12.00 ч. всяка линейка на територията на България, независимо къде се намира, ще включва звуков и светлинен сигнал за 3 минути. По този начин екипите настояват за „достойно […]