Продадоха чиния за 1,7 милиона долара

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Италианска керамична чиния от XVI век беше продадена на търг за рекордните 1,7 милиона щатски долара, съобщи сайтът на списание People.

Наддаването се проведе онлайн и беше организирано от шотландската аукционна къща "Лайън енд Търнбул". Офертите се приемаха от цял свят по телефона и електронната поща. Достигнатата цена десетократно надвиши първоначалните очаквания.

Чинията в стил майолика е с диаметър от 27 сантиметра. Тя е дело на италианския майстор на керамичните съдове Никола да Урбино. Библейският сюжет за Самсон и Далила е изобразен върху нея. Смята се, че чинията е направена около 1520-1523 г.

I should clean up my drawers, see what I find. 😆 Italian plate found in a drawer sells for $1.7M pic.twitter.com/rH2ngCK6F3

— Lily Marin (@LilyMarin8) October 8, 2021

Уникалният предмет бил открит случайно в чекмедже в имение в Шотландия.

Чинията беше сред около 400 предмети от къщата, обявени за продажба, като сред тях имаше обзавеждане, книги, произведения на изкуството и други.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Каракачанов и Панайотов в спор за бойни машини

Бившият вицепремиер и министър на отбраната Красимир Каракачанов алармира, че наближава крайният срок за решения по проекта за новите бойни машини. От сегашното ръководство на военното ведомство уверяват, че Щабът на отбраната има анализ на вариантите. Проектът за новите бойни машини е единственият от трите големи проекта, който не се […]