Продължава проверката заради починалата с коронавирус родилка

NetNews

Най-късно утре трябва да приключи проверката в болницата в Благоевград по случая с починалата след усложнения от коронавирус 43-годишна бременна жена, съобщи БНТ.

Тя е постъпила за лечение в многопрофилната болница миналия понеделник.

Дали има грешка в лечението предстои да установят две проверки – вътрешноболничната и тази, назначена от Медицински надзор.

От МБАЛ Благоевград твърдят, че е направено всичко възможно да бъде спасен живота на жената. Тя постъпва в болницата в усложнено състояние в понеделник, още същия ден я настаняват в реанимация. Свикана е била и специална лекарска комисия, за да се назначи най-правилното лечение.

Здравното министерство проверява случая с починалата родилка в Благоевград

Направен е също и опит жената да бъде транспортирана до лечебно заведение в София, твърдят от управата на благоевградската болница. Въпреки това в събота тя е починала.

А дали има грешка в лечението, предстои да установят две проверки – вътрешноболничната и тази, назначена от Медицински надзор.

Няколко дни преди да постъпи в болницата в Благоевград 43-годишната бременна жена е била с температура и оплаквания.

"Състояние като грипно, кашля", каза братът на починалата жена Иван Палевски.

"Жената ме е потърсила в петък, аз веднага съм я посъветвал да постъпи в болница. За мен беше идеалният вариант още в петък хората да постъпят в болница и съответно колегите да ги насочат там, където трябва", каза личният лекар на починалата жена д-р Димитър Джупанов.

В понеделник бременната жена е приета за лечение в благоевградската държавна болница.

"Трудно дишане, температура, лека цианоза, недобро състояние. Предвид тежкото ѝ състояние веднага я насочих към реанимация", каза директорът на МБАЛ – Благоевград Огнян Митев.

Близки на жената разказаха, че дори били помолени да купят лекарства за болната и да ги занесат в реанимация.

"Купили са хапчета, дали са ги. Другия ден ни накараха и кръвна плазма да дадем", разказа братът на починалата жена Иван Палевски.

"Има редки случаи при липса на лекарства в аптеката и при спешност от приложението им може да се изпишат лекарства, но изрично трябва да се обясни, че близките трябва да си вземат фактура, която се осребрява в касата на болницата", каза директорът на МБАЛ-Благоевград Огнян Митев.

Въпреки лечението състоянието на жената се влошило, като от болницата в Благоевград твърдят, че са направили опит да преведат бременната за лечение в столично специализирано заведение.

"Категорично казаха, че няма възможност, поради това, че леглата и при тях са заети", каза директорът на МБАЛ-Благоевград Огнян Митев.

От Майчин дом казаха за БНТ, че са назначили проверка по случая. В близките дни се очакват и резултатите от проверките в болницата в Благоевград.

Паралелно се извършват две ревизии във връзка с лечението на жената, вътрешноболнична и тази на Медицински надзор.

В болницата в Благоевград се лекуват още три бременни жени с коронавирус. Две от тях са с леки симптоми, една в средно тежко състояние.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Вашият хороскоп за днес, 16.03.2021 г.

хороскоп от astrohoroscope.info Овен Труден ден, ще ви е нужна голяма доза търпение. Не вземайте навътре всичко, което ви казват. Гледайте да не поемате обещания и по възможност не забърквайте в спорни ситуации, като нищо може да ви нарочат за изкупителна жертва. Телец Много и то досадни задължения ви се […]