Производители на оранжерийна продукция настояват за компенсации от 70%

NetNews
Производители на оранжерийна продукция настояват за компенсации от 70%

Снимка: Pixabay

С настояване за 70% компенсации от държавата за изразходеното гориво отива на опознавателна среща днес с министъра на земеделието Иван Иванов изпълнителният директор на Българската асоциация на производителите на оранжерийна продукция Теодора Кръстева.

Още по темата

9 яну 2022 10:00

219

Срещата е по покана на министъра и е с представители на земеделски производители от различни сектори.
Изпълнителният директор на асоциацията Теодора Кръстева посочи пред БНР, че над 70% от оранжериите се отопляват на газ и в момента браншът е в колапс – от ноември масово се затварят оранжерии и чуждата продукция завладява пазара в големите супермаркети.

„Всеки производител може да представи фактури и документи за направените разходи, ако държавата реши да помогне. Крайно време е да се намерят правилните механизми, за да може ние да работим спокойно и да се храним с българска продукция“, коментира пред Радио Пловдив преди срещата Теодора Кръстева.

Българската асоциация на производителите на оранжерийна продукция обединява собственици на 272,7 ха оранжерии у нас и 26 асоциирани търговски дружества с дейност в търговията със зеленчукови семена, торфени субстрати, торове и препарати, оборудване за оранжерии и машини за сортиране и опаковка, както и строителство, ремонт и поддръжка на оранжерии.

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Николета Лозанова без задръжки проговори за новото си дупе (ВИДЕО)

Николета Лозанова отдавна знае как да прикове вниманието, особено когато го прави с прелестите си. В случая футболната половинка реши да направи публичен коментар за пластичната операция, която направи на задните си части. Интервенцията плеймейтката направи преди месец в Турция, а интереса към нея нараства с всеки изминал ден от […]