Производители на оранжерийна продукция настояват за компенсации от 70%

NetNews
Производители на оранжерийна продукция настояват за компенсации от 70%

Снимка: Pixabay

С настояване за 70% компенсации от държавата за изразходеното гориво отива на опознавателна среща днес с министъра на земеделието Иван Иванов изпълнителният директор на Българската асоциация на производителите на оранжерийна продукция Теодора Кръстева.

Още по темата

9 яну 2022 10:00

219

Срещата е по покана на министъра и е с представители на земеделски производители от различни сектори.
Изпълнителният директор на асоциацията Теодора Кръстева посочи пред БНР, че над 70% от оранжериите се отопляват на газ и в момента браншът е в колапс – от ноември масово се затварят оранжерии и чуждата продукция завладява пазара в големите супермаркети.

„Всеки производител може да представи фактури и документи за направените разходи, ако държавата реши да помогне. Крайно време е да се намерят правилните механизми, за да може ние да работим спокойно и да се храним с българска продукция“, коментира пред Радио Пловдив преди срещата Теодора Кръстева.

Българската асоциация на производителите на оранжерийна продукция обединява собственици на 272,7 ха оранжерии у нас и 26 асоциирани търговски дружества с дейност в търговията със зеленчукови семена, торфени субстрати, торове и препарати, оборудване за оранжерии и машини за сортиране и опаковка, както и строителство, ремонт и поддръжка на оранжерии.

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Николета Лозанова без задръжки проговори за новото си дупе (ВИДЕО)

Николета Лозанова отдавна знае как да прикове вниманието, особено когато го прави с прелестите си. В случая футболната половинка реши да направи публичен коментар за пластичната операция, която направи на задните си части. Интервенцията плеймейтката направи преди месец в Турция, а интереса към нея нараства с всеки изминал ден от […]