Прокуратурата: Има публикувана информация по конкретни казуси

NetNews

Прокуратурата: Има публикувана информация по конкретни казуси

Снимка: БГНЕС

Българските граждани многократно са информирани за предприетите действия по всички случаи от висок обществен интерес, съобщиха от прокуратурата. Информацията по конкретните казуси е публикувана на интернет страницата на държавното обвинение.

Още по темата

7 фев 2022 17:48

509

7 фев 2022 16:42

91

От там посочват, че всеки български гражданин следва да спазва Конституцията и законите в Република България.

Прокуратурата очаква от министър-председателя и от началника на кабинета му Лена Бориславова да предоставят списък с лица, за които твърдят, че са евентуални извършители на криминални и икономически престъпления, както и данните за това.

По-рано днес от прокуратурата съобщиха, че започват проверка на списък от лица, посочени от премиера Кирил Петков на срещата му с главния прокурор Иван Гешев миналата седмица.

Освен това от прокуратурата посочиха, че Петков и Бориславова, която също е присъствала на срещата, ще бъдат призовани да се явят във Върховната касационна прокуратура с цел предоставяне на пълен списък с лицата, посочени в хода на работната среща, както и данните, респективно доказателствата, за евентуално извършени от същите лица престъпления или нарушения.

Върховната касационна прокуратура ще извърши обстойна проверка, като изпълни в цялост задълженията си, съгласно нормативната уредба на Република България, се казва в съобщението.

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ще има ли край политическата битка между САЩ и Русия?

В продължение на 75 години Америка и Русия – двете суперсили – се борят за господстваща роля на световната карта. И ако през XX в. Америка печели дългата война и известно време изглежда сякаш триумфът ѝ може да е траен, в началото на XXI в. Русия отвръща на удара под […]