Прокуратурата проверява незаконно строителство в столичния кв.“Лагера“

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Прокуратурата проверява незаконно строителство в столичния кв."Лагера"

Снимка: БГНЕС

Софийска градска прокуратура (СГП) възложи извършването на проверка по изнесени в електронни медии данни за незаконосъобразни актове във връзка със започнало незаконно строителство и нарушения на разпоредби от Закона за общинската собственост относно недвижим имот в столичния квартал „Лагера“.

Преписката е образувана в СГП по изпратени по компетентност от Върховна административна прокуратура (ВАП) материали, свързани с медийните публикации.

Проверката е възложена за съвместно извършване на СДВР, Регионална дирекция „Национален строителен контрол“ – София и Направление „Архитектура и градоустройство“ при Столична община. Прокурорът в СГП е дал конкретни указания, които следва да бъдат изпълнени в кратък срок.

Предстои да се извърши комплексна проверка, като се изпълнят дадените от СГП указания. Резултатите следва да бъдат докладвани на СГП и събраните материали да бъдат анализирани от прокурора, за да се прецени необходимостта от предприемане и на други мерки по реда на надзора за законност и/или административно-съдебния надзор, а при установяване на данни за извършено престъпление – да се предприемат съответни действия по реда на НПК, съобщиха от прокуратурата.

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Шведска компания създаде микрочип, който съхранява "зеления сертификат"

Шведска компания създаде микрочип, който може да бъде имплантиран в кожата, показвайки подробности от ваксинационния ни паспорт срещу COVID, когато бъде сканиран. Изобретението, създадено от технологичната фирма Dsruptive Subdermals, включва предварително програмиран имплант за сканиране с размери 2 милиметра на 16 милиметра, който се поставя точно под кожата. „Имам имплант […]