Прокуратурата сезира КЕВР за цените на парното и топлата вода

NetNews

Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) да назначи проверка, която да установи спазват ли се изискванията, уреждащи прилагането на утвърдените от Комисията цени на топлинна енергия в съответствие с условията на лицензията, съобщиха от пресцентъра на ВАП.

Разпореждането за проверка идва след като във ВАП бе образувана преписка, въз основа на информация в медиите, в която се съдържат данни за съществено увеличение на цената за предоставяне на топлоенергия от „Топлофикация София“ ЕАД.

ВАП ангажира КЕВР да изясни причините, поради които се е стигнало до нерегламентираното увеличение цените на отдаваната топлоенергия от доставчика.

Резултатите от проверката следва да се обобщят в доклад, в който да се отразят направените констатации, предприетите конкретни мерки и действия за отстраняване на закононарушенията и последиците от тях, и за санкционирането на виновните лица, включително постановени административни актове.

Обобщеният доклад трябва да бъде предоставен на ВАП в кратък срок.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Арестуваха криминално проявен с 26 кг кокаин на ГКПП "Лесово"

Митничари на ГКПП "Лесово" са задържали мъж, пренасящ в лек автомобил контрабандно от Турция 23.600 килограма кокаин, съобщи пред журналисти окръжният прокурор на Ямбол Дойчин Дойчев. Стойността на високорисковия наркотик е повече от два милиона лева. Извършителят е на 23 години от Ямбол, криминално проявен. Задържан е за 72 часа. […]