Прокуратурата се зае със смъртта на 15-годишното момиче в сливенската болница

NetNews

Окръжна прокуратура – Сливен се самосезира от репортажи в медиите по случая с починалото в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ 15-годишно момиче, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Бургас, цитирани от БНР.

По случая е назначена проверка дали са налице данни за извършено престъпление по член 123 от НК за причиняване на смърт поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правнорегламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност.

Проверката ще бъде извършена от служители на полицията в Сливен, на които са дадени подробни указания. Тя трябва да приключи в срок от 10 дни.

Наблюдаващият прокурор при Окръжна прокуратура – Сливен трябва да бъде уведомен при приключване на разпоредените действия, с оглед предприемане на последващи мерки, се казва в съобщението до медиите.

Вчера заместник-директорът на болницата д-р Хрисант Хрисантов обяви какво е записано като причина за смъртта в смъртния акт на 15-годишното момиче:

"Пише „гноен перитонит“.

Той отказа да обяви повече подробности.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Нападателят от тролея остава в ареста за 72 часа

Софийската градска прокуратура повдигна обвинение срещу мъжа, който нападна друг с нож в градския транспорт в София в понеделник. Двамата се скарали на тема носене на маски. Освен, че го ранил в рамото с нож, нападателят заплашил и с убийство пострадалия 22-годишен младеж. Нападателят – 41-годишен, криминално проявен, остава в […]