Прокурори и следователи дариха два апарата за плазмафереза

NetNews

Два нови апарата за плазмафереза бяха дарени на СБЛАГ „Майчин дом“ и Националния център по трансфузионна хематология, закупени със средства на прокурори, следователи и съдебни служители, събрани в рамките на благотворителната кампания на Асоциация на прокурорите в България (АПБ) и Камара на следователите в България (КСБ). Инициативата бе подкрепена от главния прокурор Иван Гешев и ръководството на Прокуратурата на Република България.

При връчване на дарението в сградата на СБЛАГ „Майчин дом“ говорителят на главния прокурор Сийка Милева изрази от името на Иван Гешев благодарност към участниците в инициативата.

"В тези трудни времена прокурорите, следователите и съдебните служители, освен да изпълняват задълженията си по закон – за утвърждаване на върховенството на правото и за защита на обществения интерес, показаха, че могат да са съпричастни като дадат своя скромен принос в трудната битка за спасяването на човешки животи.

Направихме го през пролетта, когато беше първата вълна на пандемията. Правим го и днес и ще продължим да го правим и в бъдеще. Надявам се, че дарените апарати ще помогнат на нуждаещите се като успоредно с това, спазвайки правилата, всеки един от нас ще прояви нужното смирение, за да преминем заедно през тежкото за всички народи изпитание. В този момент всяка помощ е ценна, така че кампанията продължава, защото преди да бъдем магистрати, ние сме граждани на нашата страна", заяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Анкара не се е отказала от закупуването на руската ваксина „Спутник V“

Турското министерство на здравеопазването опроверга информацията, че Анкара се е отказала от закупуването на руската ваксина „Спутник V“. Междувременно стана известно, че масовата ваксинация срещу COVID-19 в Русия ще започне до края на седмицата. Информацията за отказа на Турция от „Спутник V“ беше опровергана и от Александър Гинцбург, ръководител на […]