Протестиращи настояха за закриване на фермите за норки

NetNews

Протест за забрана на фермите за норки заради COVID-19 събра представители на природозащитни организации, начело с Национална гражданска инициатива за забрана добива на ценни кожи в България.

Основните искания са незабавното затваряне на единствената работеща ферма за норки – в Стара Загора, с около 130 000 животни. Настояват държавата да гарантира, че няма да допусне възникване на огнища и нови мутации на вируса във фермите за норки; да забрани създаването на нови ферми и да ускори разглеждането на законопроекта за забрана на фермите за ценни кожи, съобщи БНТ.

ОТ НГИ са внесли официално писмо в Министерски съвет и очакват на заседание на кабинета да бъде разискван проблемът.

Ние искаме тази дейност като цяло да спре да съществува заради всички вреди, която тя нанася не само на животни, хора, на околната среда. Тя е и отхвърлена от обществото – преди 3 години събрахме над 51 000 подписа в подкрепа на това въобще да се забрани убиването на животни само и единствено заради кожите. В тези обекти се отглеждат норки единствено само за кожа, каза Петя Алтимирска.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

След бас седмокласник устрои автородео за свои съученици

Истинско автородео устроил за съучениците си от местното училище 15-годишен седмокласник, който седнал зад волана на семейната кола и я подкарал рисково по улиците на Котел. Бясно движещият се „Мерцедес“ бил засечен от патрулен екип на местното РУ. Според униформените главата на водача почти не се виждала зад волана. След […]