Протестиращи срещу мерките блокираха Брюксел

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Протестиращи срещу мерките блокираха Брюксел

Снимка: БГНЕС

Още протести срещу мерките за борба с вируса в Западна Европа. Центърът на Брюксел беше блокиран от митинг срещу политиката на белгийското правителство. Четири организации, които искат да отпаднат изискванията за зелен сертификат и социална дистанция се събраха пред една от гарите в града.

Протестиращите са против мерките, въведени през декември. Те изискват маски за децата в началните училища и зелени сертификати за влизане в транспорта, заведенията и културните институции.

“Неправилно е, че правителството взима решения вместо нас. Това вече не е демокрация. Принуждават ни да правим неща, с които не сме съгласни. Не мога да го приема”, смята Сесил Мино, противник на здравните сертификати.

“Фактът, че има здравни сертификати е ограничение на моите права. Това разделя обществото на две категории. А сертификатът не е базиран на научни доказателства”, заяви Мари-Клер, която е лекар.

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Заради високите цени на тока: Заведенията фалират

Снимка: БГНЕС Шоковото поскъпване на тока и горивата доведе до фалити на хотелиери и ресторантьори в цялата страна. За да подпомогне бизнеса, Българската банка за развитие отпуска 60 млн. лева под формата на кредити с преференциални условия. Заради тежката икономическа криза Михаил Николов затваря три от заведенията си във Варна. […]