Протестът – първият стрес тест за кабинета

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Ще има ли сериозен политически отзвук днешният протест зависи от отговора на институциите, твърдят анализатори.

Протестът срещу „зеления сертификат“ наподобява събитията от лятото на 2020 година, казва политологът Антоний Гълъбов.

„Политическата криза не е решена и не е преодоляна. Партия „Възраждане“ беше една от партиите на протеста. Много от стилистиката на този протест ни е позната от 2020 година, включително и появата на бесилката. Със сигурност от „Възраждане“ привличат в момента този радикален антисистемен протест. И със сигурност има хора, които виждат в Костадинов и във „Възраждане“ опозиция на опозицията и на управляващите“, заяви той пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Още по темата

12 яну 2022 19:00

621

12 яну 2022 14:30

409

„Самият митинг е организиран от парламентарно представена партия и депутатите от тази партия, вместо да се правят на революционери, биха могли да използват тези възможности, които им дава Конституцията, и да се опитат да защитят тезите си. Според мен се търсят политически дивиденти, но всичко това намира една благодатна почва в недоволството на хората“, посочи бившият вътрешен министър Емануил Йорданов.

Според Гълъбов това е първият сериозен стрес тест за правителството. По думите му заявката на Кирил Петков, че само карантината го спира да излезе при хората, не е уместна. „Той вече не е в ролята на протестиращ, а и той протестираше на един друг площад. В този смисъл – рязкото прекрачване на институционалните граници не помага“, убеден е той.

А медици са изумени от повода за протеста.

„Това предизвиква у мен гняв и недоумение, защото това е голяма наглост и провокация. Това не е въпрос само на личен избор дали човек ще бъде имунизиран и дали ще спазва мерки, а е въпрос на нашето цяло общество и бих казал дори национална сигурност“, заяви ръководителят на ваксинационния център на УМБАЛ „Александровска“ д-р Васил Михайлов.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева и телевизия Bulgaria ON AIR

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Вълци нападат ферми във Варненско, убиват животни

Вълци нападат ферми във Варненско и удушават животните в стопанствата. За това сигнализираха зрители на Bulgaria ON AIR, които безуспешно се опитват да решат проблема. Семейството на Златина Георгиева отглежда крави и телета в село Изворско. На 25 декември жената открила няколко мъртви животни. „По Коледа се случи за първи […]