Протест в Ямбол: собственици и работещи в заведения се вдигат срещу Ковид мерките

NetNews

Протест на собственици и работещи в заведения ще се проведе в Ямбол на 7 септември. Градът ще се включи в националните протести, протичащи под наслов „Свобода за бизнеса“ и насочени против мерките срещу Ковид-19. Инициативата е на Българската асоциация на заведенията, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и Сдружение на заведенията в България. Начало на протеста ще е на централния площад пред Община Ямбол от 16.00 ч.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

„Втора година животът на близо половин милион души, работещи и разчитащи за препитанието си на нашия сектор се превръща в залог на една здравна криза с жестоки икономически последици. В бизнеса несигурността и липсата на план излизат скъпо и горчиво. След поредните тревожни новини и липсата на какъвто и да било задоволителен спасителен изход за нас, не ни остава друго освен да се мобилизираме и да изразим своето недоволство с цялата непримиримост и категоричност, които законът ни позволява докато не ни бъде предложена задоволителна стратегия, която да ни спаси и съхрани. Защото нашият бизнес е като организъм, а организъм, който изразходва два или три пъти повече енергия отколкото получава няма как да оцелее. Колеги, призоваваме ви да използваме най-ценното оръжие, което имаме, а именно нашата многочисленост, и да защитим правото си на труд, което скоро за пореден път ще бъде прегазено”. Това са основните мотиви на организаторите за преминаване към протестни действия.

Най-сериозни са възраженията срещу предложеното въвеждане на нови ограничителни мерки на територията на страната. Те предвиждат преустановяване работата на нощни заведения, игрални зали и казина. Алтернативен вариант е работа до 50% от капацитета на обекта само за лица, притежатели на т.нар. зелен (санитарен) паспорт, в т.ч. и при 100 % наличие на зелен паспорт от персонала. Очаква се също преустановяване работата на закрито на заведения за хранене, като се допуска обслужване на открито при осигуряване на разстояние от 2 м. между столовете на масите и посетителите са групи до 6 човека на маса и при ограничено работно време в границите между 7.00 и 22.00 часа. Разрешена е доставка по домовете. Алтернативен вариант за работа на закрито е до 50% от капацитета на обекта само за лица, притежатели на т.нар. зелен (санитарен) паспорт, в т.ч. и при 100 % наличие на зелен паспорт от персонала.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Жената на Криско се вманиачи, страхува се за красотата си

Половинката на Криско Цветелина Петрова сякаш е друг човек. Младата майка постоянно се подлага на всевъзможни разкрасителни процедури и корекции и вече няма общо с някогашния си естествен вид. Дали заради филтрите, които използва, или заради корекциите, но половинката на рапъра е буквално с ново лице, забеляза "Уикенд“. Тя е […]