Професионалната футболна лига пита отборите колко тима искат в елита

NetNews

Професионалната футболна лига e изпратила запитване до всички клубове от efbet Лига и Втора лига с искане за мнение относно евентуална промяна във формата на първенството в елита от сезон 2021/2022 година, разбра dsport. Допитването е за евентуална промяна на бройката на отборите от 14 на 16, които да играят два мача на разменено гостуване без плейофна фаза.

От ПФЛ уточняват, че запитването е на база желанието на доста клубове за промяна на формата, който бе заменен през 2013 година. Твърди се също така, че настоящият формат не е допринесъл за положителните резултати.

През месец юни 2020 година бе направено първото такова допитване до отборите, а тогава 11 клуба са се въздържали от отговор, а 5 са били против промяната.

Сега допитването се прави отново, а клубовете имат срок от няколко дни да дадат отговор на въпроса дали са съгласни от следващия сезон форматът да се промени на 16 отбора, които да играят на разменено гостуване в рамките на 30 кръга.

В допитването, което е изпратено и до отборите във Втора лига, обаче не се споменава нищо за организацията и формата на второто ниво на българския футбол, как и дали ще се промени то, ако се промени формата в елита.

Очаква се резултатите от допитването да бъдат представени на следващото заседание на Изпълнителния комитет на БФС.

Според информация на dsport на последното заседание на Изпълкома е бил засегнат въпроса с евентуално създаване на работна група, която да оцени плюсовете и минусите от формата на първенството, но идеята е била отхвърлена от голяма част от членовете на Изпълкома.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Бойко Борисов почете важна дата за Европейския парламент

"На днешната дата преди 63 години се открива първото заседание на Европейския парламент (ЕП) – символ, който днес обединява европейските народи. ЕП е единствената пряко избирана институция, която представлява гражданите на Европейския съюз. Това написа премиерът и председател на ПП ГЕРБ Бойко Борисов в профила си в социалната мрежа Фейсбук. […]