Професор от университета „Джон Хопкинс“: Тъжно, но Байдън вероятно е с деменция

NetNews

Редица грешки и пропуски на президента на САЩ Джо Байдън може да показват, че той развива деменция, свързана с възрастта. Това заяви пред мнение изрази пред Fox News д-р Марти Макари, професор в университета „Джон Хопкинс“.

„Всеки човек обърква думите и прави грешки в речта. При него забелязваме обаче значително влошаване на речта и загуба на паметта, това се случва все по-често“, каза той. – Това е причина за безпокойство. Свидетели сме на спад в когнитивните функции. Разликата с това, което имаме сега, и това, което беше преди пет години, е очевидна и тъжна.“

Макари добави, че стабилизирането на състоянието на настоящия американски лидер е „изключително малко вероятно“. „Това очевидно е свързана с възрастта деменция и хората се притесняват, че това може да повлияе на дейността му“, убеден е лекарят.

В петък конгресменът Рони Джаксън, който преди това е работил като лекар на бившите президенти на САЩ Барак Обама и Доналд Тръмп, изрази мнение, че Байдън трябва да се подложи на много умствени тестове, след което техните резултати трябва да бъдат оповестени на американските граждани. Конгресменът е убеден, че настоящият американски лидер не може да носи отговорност за ядрения арсенал на САЩ.

Байдън, който навърши 81 години през ноември 2023 г., често прави словесни грешки в публичните си изказвания. Републиканците използват това в политическата битка, за да поставят под въпрос умствената и физическата способност на държавния глава да продължи да ръководи Съединените щати.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

При победа: Тръмп готви "най-мащабното" депортиране на мигранти и спира безвъзмездната помощ за други страни

Вашингтон трябва да откаже да предоставя безвъзмездна помощ на която и да е страна и да отпуска средства изключително под формата на заеми. Това мнение изрази в събота на страницата си в социалната мрежа Truth Social бившият президент на САЩ Доналд Тръмп, който се бори за номинация за кандидат за […]