Проф. Александър Томов: Очертава се голяма далавера

NetNews

„Очертава се голяма далавера. Вместо това, което сме имали досега, се появяват група посредници, зад които стоят политици, очевидно. Тази фирма – „MET Holding“, нейният шеф с много голям скандал беше направен шеф на „Булгаргаз“, въпреки опозицията на основни сили в парламента и в президентството. В момента имаме очевидно договаряне, което е било още преди 20-30 дни“, каза лидерът на Българска социалдемокрация – Евролевица проф. Александър Томов в студиото на „Денят ON AIR“.

По думите му отдавна се е знаело, че ще бъде отказано на „Газпром“ да се плаща по тази схема.

„Става въпрос за конфликт на интереси в голям мащаб и за нещо, което трябва да се разследва спешно, а министър-председателят да излезе с ясно становище и да отхвърли тези обвинения с аргументи, ако има такива. „MET Holding“ има руска връзка. Аз отдавна се боря за това държавата да не се занимава с офшорки по никакъв повод“, допълни проф. Томов.

Гостът подчерта пред Bulgaria ON AIR, че офшорките прикриват цените и са извор на корупция.

„Държавата трябва да занули всички сделки, свързани с офшорки, особено когато става дума за енергетика и въоръжение. Ако има такава сделка, това правителство си отива. Никой няма да търпи това нещо, защото то води до по-високи цени, нова инфлация“, коментира Томов.

Попитан дали може да договорим газ на по-евтина цена, той отговори: „По начина, по който сега се прави, е почти невъзможно. Въпросът е да бъде по-малко повишението. Решението трябваше да бъде друго. Кабинетът се оказа неподготвен. Откога се знае, че ще възникне този проблем? Около месец и половина.

Той е категоричен, че България изнася оръжие за Украйна.

„Твърдя, че е направено скрито престъпление. Това е ставало зад гърба на нацията. Не вярвам, че Нинова не е знаела. Това е военна помощ, а другото е лъжа. Поредица от лъжи, които установяваме за 2-3 месеца“, добави проф. Томов.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

ЕС: Схемата за плащане на руския газ в рубли е нарушение на санкциите и няма да бъде приета

Приключи извънредното заседание на Съвет „Енергетика“ на ЕС. На него ЕС обяви, че схемата за плащане на руския газ в рубли е нарушение на санкциите и няма да бъде приета. Друга важна тема, която министрите обсъдиха, е диверсификацията на енергийните източници, предаде NOVA. Междувременно стана ясно, че хранилищата в Евросъюза […]