Проф. Анастас Герджиков загуби поста председател на Съвета на ректорите

NetNews

Ректорът на Софийския университет проф. Атанас Герджиков беше единствената номинация в провежданото заседание в Икономическия университет във Варна за поста председател на Съвета на ректорите. Той се бореше за втори мандат и за целта му трябваха 25 гласа ”за”. Тайното гласуване обаче отсъди 24 гласа ”за” срещу точно 24 гласа ”против”, предаде Фрогнюз.

Така след около месец ще се проведат нови избори за ново ръководство на Съвета на ректорите.

Предполагаемата причина за неизбирането му за председател на Съвета на ректорите е неговата подкрепа за предложението на министерството на образованието да се въведат нови правила за оценяване (атестация) на преподавателите в университетите. Сега университетите сами определят правилата за атестация. Образователното министерство, подкрепено и от Герджиков, предлага Министерският съвет да може определи национална методика. Проект на методиката вече е публикуван за обществено обсъждане и предстои гласуването му в Министерския съвет.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Бойко Станкушев обясни защо падат цените на втечнения газ

Цените на втечнения газ падат, тъй като най-големия потребител Китай, започна след локдауна да продава и така подбива цените. Така че ще се появяват нови оферти на освободен газ от най-големия потребител Китай. Това заяви журналистът Бойко Станкушев пред NOVA. В Япония поради намаляване на производството, остават количества, които са […]